San Francisco Hyatt

San Francisco Financial District

New Ballroom/Pre-Function Space

As part of a complete hotel renovation for this world renowned hotel, a new curved “pre-function” space was added in front of the ballrooms to allow for greater flexibility and space outside of the ballrooms. The curved elliptical space creating the “pre-function” space had to be suspended from the level above which necessitated evaluation and strengthening of the existing framing to support the new loads. Additionally, special consideration was necessary to reduce the structure displacement to minimize the seismic separation necessary at the floor of the newly added space. The entire space was added above the existing “porte-cochere” which added complexity to the construction process.

New “Atrium” Restaurant and Trellis

Another part of the renovation consisted of a new restaurant addition in the atrium area, which utilized a lighting trellis extending the length of the space. The light trellis consists of cantilevered structural steel parallel tube columns with curved fins atop. The suspended lighting consists of tensioned cables between the building structure and the fins of the cantilevered columns.

Hyatts_sf_1 Hyatt_sf_2